lördag 1 december 2007

En timme i Macau

Vissa dagar blir helt sjuka. När man sitter hemma och funderar kanske man inte tänker sig att en gång ska jag vara i Bangkok, Macau och Hong Kong - samma dag!

Sitter på Temple st. i Hong Kong nu. Här är det nattmarknad i denna speedade stad. Här går allt i 300 knutar. Du kan inte fundera en mikrosekund över dina beslut om du ska gå vänster eller höger eller ta en Coke eller en Diet Coke. Pang! Beslut ska fattas direkt! Mong Kok anses vara världens mest tätbefolkade plats - och det är där jag - sånär som på några hundra meter, bor . Man känner sig som en kula i ett flipperspel och kulan studsar runt bland ett par miljoner andra.

Hong Kong är superläckert men ultrakrävande. En märklig kombination.

Det sägs att det finns ca 7500 skyskrapor här. Världsetta. 2:an New York har "bara" 5500.

Varje kväll kl. 20 är det en lasershow i hamnen. Skyskaporna växlar i färg i takt med musiken. Väldigt snyggt men också otroligt mycket folk på plats.

Folk - Folk - folk. Du ska in på restaurang: Folk - Folk - folk - fullt.
Du ska stanna på Nathan rd och ta en klunk vatten. Folk - Folk - folk - knuff.
Kulturkrock för en norrlänning!

Hur var det nu med Macau?
Jo. Ett billigt sätt att resa till Hong Kong från Bangkok är att åka över den tidigare portugisiska kolonin Macau. Det är en stad full av kasinon. Jag landade kl. 13.40, tog bagaget, stämplade in mig i landet, tog en taxi till färjeterminalen och 15.00 var jag på väg igen. 80 minuter i Macau blev det -den här gången...

Nu får vi se vad som väntar härnäst!
Hong Kong är coolt men jag var här för bara tre år sedan.

Tack för alla meddelanden! Hör gärna av er med frågor.

/Anders Thorsell, Hong Kong, 2007-12-01.