onsdag 19 december 2007

En av de coolaste städerna i regionenPhnom Penh är, skulle jag säga, en av de coolaste städerna i regionen. Det är också väldigt prisvärt för oss med hårdvaluta. Jag bor nu mitt i stan i ett snyggt hotellrum med aircon, TV, kyl, dusch och balkong!. Utsikten över floden Tonle Sap är fantastisk!

Vissa syner här skulle skrämma slag på svenska föräldrar. Jag såg t.ex 4-5 åringar bada utan uppsikt i den strida strömmen. Nar de fick syn pa mig sprang de allt vad de orkade uppfor flodbankens betong och ropade: ONE DOLLAH!!!
Fragan ar vad som skulle handa om man gav pengar till varenda tiggare. Formodligen skulle da ingen bry sig om att ga i skolan eller arbeta. Jag ger hellre mat/vatten en hard cold cash.
Nu lar jag sluta skriva eftersom tangentbordet hakar upp sig HELA TIDEN!

Det kanns veldigt avlegset och frammande att i en annan del av varlden gor man sig redo for julfirande nu. Visst star det "Merry Christmas" pa dorren till hotellet men det kenns mest bara som ett daligt skemt i den 32-gradiga hettan.

Jul steller bara till problem for en Asienresenar. Precis vartenda flyg er fullbokat till Filippinerna och i Thailand 3-dubblas boendepriserna pa vissa stellen. Suck. Jag vill inte betala 400-500 kr per natt pa t.ex. Ko Chang. Har i Kambodja bor jag nu pa prime location for 180 kr...

//Anders Thorsell, Phnom Penh, Kambodja, 2007-11-19.