söndag 23 december 2007

Alcohol ban and North Korea attacksIgår, lördag, var jag på fotbollslandskamp: Thailand-Uzbekistan! Thailand vann med 3-2 efter ett sent segermål. Matchen i King's cup gick inte som brukligt är på National stadium utan det blev till att bege sig LÅNGT utanför centrum med taxi. Kostade 20 kr för en timmes resa!

Sen såg jag en halvlek mellan Irak och Nordkorea (!) innan jag lessnade. Noterbart är att Nordkorea hade en utkommenderad (?) klack på 40 träpinneförsedda personer. De klappade artigt med pinnarna när Nordkoreanska landslaget gick till attack. Gissningsvis bestod klacken av säkerhetspolis med uppgift att förhindra avhopp och kritiskt notera/rapportera om Thailands underlägsenhet mot det fantastiska Nordkorea.

Jag hade tänkt gå ut på Bangkok beer festival och kanske nån pub eller disco men det var tvärnit. Det säljs ingen alkohol alls under 22-23 december. Detta pga valet idag. Jag tror att de kickar igång ölpumparna kl. 24 men eftersom inga ställen får ha öppet längre än 02.00 lär det vara rätt lugnt ute även ikväll.

Se: http://thailand-travel.suite101.com/article.cfm/thailands_alcohol_ban

/Anders Thorsell, Bangkok, Thailand, 2007-12-23.