onsdag 12 december 2007

+38 grader i skugganDet är smått overkliga +38 grader i skuggan på dagen. +30 på kvällen. I denna hetta förstår du om jag håller en j-ligt låg profil. Det är släpa sig till stranden och restaurangen som gäller, inte så väldigt mycket mer.

Pratade med en servitör på en av restaurangerna på stranden. Han tjänar 30 USD i månaden (180 kr) och då jobbar han varje dag. Det är sånt som ger perspektiv när vi klagar på låga löner, höga skatter och lite fritid...

Kambodjanerna äger sällan en kamera därför kan de hyra in fotografer som plåtar deras dag på stranden i Sihanoukville. En tjej kutade fram till mig med fotografen och ropade "Handsome - handsome - photo!" Klart man ställde upp på ett photo-oppurtunity. Antingen trodde hon att jag var jultomten eller så var det den likbleka huden som lockade. White skin = högst status. Status kommer dock att droppa dag för dag här.

Käkade kyckling på BBQ för 18 kr inkl. en öl. Portionen var så stor att jag fick kapitulera. Några smågrabbar undrade om de fick ta resterna. SMACK! Tallriken var sopren på 20 sek. Perspektiv på tillvaron var det...

Det är happy hour hela kvällarna på stranden så en öl kostar 3,25 kr. Sjukt billigt. Höll på att ramla omkull (inte av för många Angkor beer) men när en snorvalp lossade en ollonpistol 1 meter från mig gick det en hel del hörselceller till spillo. Ungen bara flinade. Hehehe. Hey Mister!

Klart avslappnad nu men visst ska jag inte förneka att det är reprisvarning på den här resan.

Lars från Hudiksvall skriver och hälsar att:

Hej,
Ryktena om att det ar farligt i Filippinerna ar kraftigt overdrivna. Jag har bott i Manila i 9 ar utan att det hant nagot, och kanner mig tryggare dar an i Sverige. Om man iakttar vanlig forsiktighet, och ar lite skeptisk till folk som ar allt for trevliga sa gar det bra. Om du inte aker till Filippinerna sa missar du ett av de basta landerna i sydostasien.

Mvh Lars,

Spekulationer än så länge men en tänkbar fortsättning på resan är Phnom Penh-Taiwan-Filippinerna.

Ses!

/Fat Cat. Sihanoukville, Kambodja. 2007-12-12.