torsdag 29 november 2007

Back in BKK

När man flyger med Aerosvit, Ukrainian airways till Bangkok flyger man över södra Ukraina via Volgadeltat i Ryssland och sedan mot New Delhi och över Burma.
Lyckades slumra till i höjd med Rostov-on-don i Ryssland och vaknade till någonstans i Indien. Det tog 25 rimmar från dörren i Sundsvall till hotellet Krit Thai Mansion i centrala Bangkok. Jag hade tänkt åka upp till Chiang Mai först men missade flyget - och jag had einte orkat heller för den delen. Man blir totalt slut efter en 25-timmars tripp. Mest minnesvärt från flyget var flygvärdinnans fråga:

- Do you want to speak Russian or English.
- Po russki, svarade jag.

Jag sov till 14-tiden och drog sedan en repa på stan. Kollade fotoutställningen på Central world plaza och tog givetvis också ett besök på pågående Bangkok beer festival. Där är "students in school uniforms not welcome".

Tanken med att jag satte mig vid datorn på shoppinggallerian MBK var att boka biljetter till Filippinerna. Ser dock att det varit ett kuppförsök så man kanske måsta avvakta utvecklingen. Får nog dra på en resebyrå imorgon och se vad som "bjuds". Taipei i Taiwan lockar om inte annat.

Imorgon måste jag lämna hotellet så antingen flyttar jag eller så åker jag ut till flyglatsen.

Stay tuned for updates!

/Anders Thorsell, Bangkok, Thailand. 2007-11-29.