lördag 25 augusti 2007

Nu kör man thaifordon


Tog äntligen äntligen mc-kort i somras och har, inkluderat EU-moppar, nu ägt inte mindre än fem (5) 2-hjulingar på lika många år. Den flashigaste var en Vespa Gran turismo 200 med 20 friska hästar men numera kör jag en Honda Innova ANF 125i. Den har 9,3 kusar.

I Thailand, och Sydostasien med, för den delen, kör ALLA ett fordon av det här slaget. Lättmekat och driftsäkert och vad gäller driftsekonomin är den oslagbar. Har tankat för första gången nu: Jag körde 120 kilomerter på 2,24 liter soppa. Det blir 0,186 liter milen. Och nu är ju Sundsvall backigt värre likt San Fransisco. Vad ska jag då komma ner i för förbrukning på landsväg?

Lustigt att det skulle bli en Honda till slut. Men man har säkert kört 500 mil med den modellen i Sydostasien. Nu känner jag mig hemma med andra ord :-)

Läs mer om Honda Innova.