lördag 5 augusti 2006

Griniga gubbar

När man skriver artiklar och tar ut svängarna finns det emellanåt individer som hakar upp sig på sättet att skriva. Idag fick jag ett brev från en lirare som var upprörd över att jag rubriksatt en reseberättelse med "Balkan 2005" trots att resan även omfattade Budapest, Ungern. Tydligen ett stort misstag :-)

Här följer ett utdrag och därefter mitt svar:

Hej Anders,
har läst med intresse dina reseskildringar i Östeuropa och Balkan som jag har snubblat på nätet.

Det var kul att få veta vad en svensk metropolitan från världsstaden Sundsvall tycker om den sidan världen

Det var kul att få veta vad en svensk metropolitan från värlsdsstaden Sundvsall tycker om den sidan världen. Jag brukar ha respekt för människor som reser förutsättningslöst, är nyfikna på världen och vill se den med egna ögon och inte genom mediasprisman, men jag blev lite besviken av att du rabblar upp en massa saker sedan visar det sig att du har ingen aning om var Balkan ligger eller om att Budapest har inget med Balkan att göra rent geografiskt.
Eftersom du inte är en vanlig Sundsvall bo som vill göra sig känd via nätet utan ensom jobbar med media, kanske borde du uppdatera dina kunskaper i geografi så att du stärker dina berättelser med trovärdighet.
-----------
Hej hej. Alltid bra med synpunkter. Vore dock bra med konkret exempel på de direkta felaktigheterna i texten. Det kanske är rubriken "Balkan 2005" som du hakat upp dig på. Jag valde att kalla resan så eftersom 95% av tiden spenderades där. Du får se texten som personliga reflektioner och inget som publiceras i Dagens Nyheter.
/Anders Thorsell