torsdag 2 mars 2006

Time to run

Trodde definitivt inte det var så "illa" ställt med Dubrovnik att man knappt har råd med en vatten... I gamla stan kostar en öl en 50-lapp och för att "överleva" :-) käkade jag utanför centrum men en lunch gick trots allt på över 100 SEK. Ajaj.

"Massturism" är en hemsk företeelse
Det var fantastiskt trångt i gamla stan idag bland alla turistgrupper. "Massturism" är en hemsk företeelse och jag kan förstå att det knappt är några svenskar här. Svensson har fått upp ögonen för mer prisvärda alternativ som t.ex. Thailand. Ett klart bättre val om du frågar mig. Men visst är Dubrovnik vackert. Ingen tvekan om det.

Och ska man bara resa EN vecka per år är man kanske inte lika priskänslig som mig... Känner mig mkt nöjd med valet av kläder. Det kanske inte är kläder som passar på en TV-gala i Bratislava men i denna kanonvärme valde jag rätt som satsade på flertalet t-shirts och inte tyngre kläder. Livslängden på en t-shirt brukar vara en mikrosekund eller lika kort som i Bangkok.

"Gestapotanten" i Kotor har dessutom sanerat prylarna så nu klarar jag mig nog. I värsta fall finns Y3 att ta till...Time to escape massturismen i Dubrovnik. Mostar i Bosnien väntar.

Till sist:
En liten bekännelse som man egentligen inte ska berätta... När jag inkvarterade mig hos familjen i Dubrovnik åkte vi bil och det var inte lätt att se exakt vart vi åkte in. Jag förstod att det kunde bli problem att hitta dit sen så när jag gick till gamla stan antecknade jag lite "landmarks" så att det skulle ordna sig men på väg hem så frågade jag efter busstationen och numera finns det två... Jag frågade taxichaffisar och mängder av Dubrovnikbor men ingen visste vart min gata låg. Efter närmare 3 timmars irrande fixade en kille i ett gatukök "biffen". Han berättade att man skulle gena över en supermarket, öppna en grind och där skulle gatan ligga. Suck. Det gick vägen och jag var både superlättad och tokförbannad!