måndag 27 mars 2006

Moskva - revanschen

"Igår kväll insåg jag varför Moskva trots allt är en av världens coolaste städer".

När jag gick ut från ett av Europas största hotell, Rossija, vid 22-tiden igår kväll insåg jag varför Moskva trots allt är en av världens coolaste städer. Röda Torget, Kreml och stora huvudgatan Tverskaya i kvällsljus/solnedgång är en oslagbar vy. Silhuetterna från de mäktiga tornen och monumentala byggnaderna är sagolika.

Det är alltid saker på gång i denna oerhört stora stad. Igår firade t ex 5-stjärninga Hotell National 100 år och de ansvariga för firandet hade engagerat ett 20-tal fotomodeller klädda i sekelskifteskläder. Detta för att "promota" hotellets jubileum. Många celebreties tycktes komma dit också men ingen jag kände igen. Tacksamt plåta fotomodellerna i alla fall! Gick ut på några pubar på kvällen men det är svårt gå på pubrunda då det är vansinniga avstånd mellan varje place. Dessutom var jag ensam och då bör man ta det lite lugnt.

Skrattade gott åt Stefans SMS om att han nu delade vagn med Vitryska friidrottslandslaget. Detta på tåget mot Helsingfors. Garvade på nytt åt hans nästa SMS som meddelade att han idag kutar gatorna runt i Tampere, Finland!. Han har tydligen inte bestämt sig ännu om han skall med mig och Kent till Estland.

Henrik har ändrat sina planer och blir kvar i Moskva till söndag medan jag och Kent flyger till Estland imorgon. Sex händelserika, underhållande, intressanta och krävande veckor är snart till ända. Denna resa är nog den mest fascinerande jag företagit mig! Vad jag nu längtar efter mest är att kunna snacka med folk och göra mig förstådd. Sex veckors "babyspråkspratande" på ryska med folk som på sin höjd pratar "barnengelska" tär på nerverna :-)

Anders Thorsell, Moskva, 2003-06-19. Kl. 22.38