fredag 3 mars 2006

Alla resurser slut

lla utländska sedlar är nu inväxlade och jag har ca 50 kr i fickan. Igår kväll fick jag gå från restaurang till restaurang för att hitta ett ställe som kunde tänka sig acceptera Dollar. Euro går perfekt med med dollar är det svårare.

Fick sällskap av två justa killar från Southampton igår. Dom åkte samma "skräckbuss" och sedan tåg samtidigt med mig hit till Sarajevo. Kanonsnubbar som oxå är "fotofreaks". Vi drog ut på "expedition Sarajevo" igår och "betade av" stan i ett raskt tempo. Tummen upp för denna stad. Belägrad och bombarderad mellan 1992 till 1995. Spåren av kriget är synliga överallt. Kratrar från granater, kulhål på fasaderna, förfallna hus men samtidigt renoveras och byggs fler och fler byggnader upp med tiden.

Det berömda Holiday Inn som inhyste utländska journalister under kriget är återuppbyggt. Skyskrapan bredvid väntar på ekonomiska medel för att återställas.

Sarajevo är väl värt ett besök. Riktigt trevligt att vandra omkring längs floden eller i de gamla turkiska kvarteren och pumpa i sig svart bensin i form av turkiskt kaffe medan böneutropen hörs från moskéerna.

Om någon timme hoppas jag den finansiella krisen är löst och imorgon åker jag till Zagreb, Kroatien.

2005-09-12, Sarajevo, Bosnien-Hercegovina