måndag 27 februari 2006

Värmechock i Prag

Trettiotre grader i skuggan såg jag. Damn. Prag is HOT!På Arlanda såg jag en av mupparna i Miljöpartiet, Peter Eriksson. En herre som drömmer om att en liter bensin ska kosta 100 kronor. Själv tar han flyget...

Anlände under måndagskvällen till Prag, en stad jag besökt 1990, 1991 och 1994. 11 år senare var det dags igen. Otroliga horder/flockar turister i centrum. Känns inte som min grej även om stan är fantastiskt vacker känns det inte som man upplever något om man ska "dela" detta med miljoner andra. Det som var "mitt" Prag 1990 har blivit "deras" Prag 2005. Förut trevade man sig fram i mörkret och tvåtaktsoset och jagade mat. Man drack en öl för 2-3 kronor och kände sig som en traveller. Idag är man nedklassad till turist...

En hel del harakirifolk här (Japaner) men förstås även sauerkrauts (Tyskar). Känner mig ganska slut just nu eftersom jag har kilat omkring i stan till fots i 13 timmar. Ont i huvudet också, troligen pga vätskebrist, eller så får jag ta och pumpa i mig lite kaffe. Imorgon drar jag till Brno, 211 km sydöst. Det blir nog lite mer genuint...

2005-08-30. Prag, Tjeckien