tisdag 28 februari 2006

Ett nytt land i samlingen

Szeged vad trevligare än väntat. Riktigt mysig liten stad av "Sundsvallskaliber" men färden skulle gå vidare - the show must go on.

Tonerna från paprikafestivalens konserter störde min Törnrosasömn så man var allt annat än pigg när larmet tjöt kl. 5. In på tåg mot Serbien. En grinig tullare ifrågasatte mitt pass. Han tyckte jag hade många stämplar från "suspekta" länder förmodligen. Jag såg hur han "studsade" till över stämplarna från Armenien och Georgien mfl... Sen skulle han se DOKUMENT och började riva och slita i packningen. När han hittade en tidtabell mellan Ungern och Serbien nöjde han sig (märkligt nog) men försvann med passet. 10 minuter senare drämde han passet i näven på mig och tåget gnisslade iväg. Serbien - aaaah, ett nytt land i samlingen. Mums för en "landsamlare".

Två timmar senare var jag i Subotica i Serbien. Kilade runt på stan nån timme och drog sen till staden Novi Sad. En busshatare som mig stötte där på patrull då tågen tydligen varit inställda i 3 mån. pga renovering. Bordade istället en skraltig buss, utan toa i 40 plusgrader - minst. Svetten forsade i pannan. Sen har man ju inte heller någon koll på packningen. Nog för att jag har värdesakerna med mig inne i bussen men ändå...

Gled sen in i Belgrad. Ett soligt, stekande Belgrad.

2005-09-05, Belgrad, Serbien och Montenegro

Fortsättning följer