tisdag 28 februari 2006

Du vet att du är i Östeuropa

Du vet att du är i Östeuropa när:
  • Det luktar brunkol
  • Den lokala ölen kräver viss tillvänjning
  • Den lokala valutan är tryckt på monopolpapper
  • Folk i uniform är griniga
Hittade ett kanonhotell mitt i Belgrad för 200 SEK. Gick på stadsvandring till bl.a president Titos grav (dog 1982). Jag var den enda besökaren på museet (people are obviously having lunch, sa en anställd när jag påpekade faktum). Där kunde man bl.a se presenter som den store ledaren fått av bl.a Kadaffi och Anwar Saddat...

Kollade sedan ministerium som bombats av NATO 1999. Trodde ett tag att jag skulle få problem med en "skärmmössa" som närmade sig hastigt när jag fotade bombade byggnader men han stirrade bara :-)

Virtualtourist.com är en community för travellers. Med denna som hjälp bokade jag in ett meeting med Ljubica, en superkul tjej som också gillar att resa. Hon och hennes polare tog med med på lite justa cafeer och pubar. Riktigt kul. Fick bra tips för min fortsatta resa också. Imorgon hade dom tänkt ta mig med på "cykelsafari". Får se vart vi hamnar!

2005-09-05, Belgrad, Serbien och Montenegro

Fortsättning följer